Ovesná kaše s proteinem

ovesná kaše s proteinem

Asi není žádnou novinkou, že do své ovesné kaše můžete přidat také protein. A nejspíše vás ani neohromíme receptem, který je tak jednoduchý, že ho snad ani zmiňovat nebudeme. Ale přeci jen v krátkosti pro ty, kteří tápou, jak zakomponovat protein do ovesné kaše, stačí poue odměrku proteinu vmíchat do ovesných vloček, ať už při vaření v hrnci nebo v misce před ohřetím v mikrovlnné troubě.

364231921_192699757130990_502391153620345927_n

Toto je nejspíše způsob připravy kaše, kterou znáte. My vám však nyní prozradíme, jak si ovesnou kaši s proteinem vylepšit!

V tomto článku se dozvíte několik tipů, jak si zlepšit ovesnou kaši s proteinem.

Tipy na přípravu

1. Přidejte do vloček sůl

Ať to zní jakkoli, zkuste do vloček přidat špetku soli. Sůl zvýrazňuje chuť a uvidíte, že zlepší vaši tradiční ovesnou.

2. Smíchejte protein s vodou v malé misce

Osolené vločky dejte do mikrovlnné trouby nebo je připratve v hrnci s vodou. Mezitím si v malé misce připravte protein (odměrku) s vodou v takovém poměru, aby vám vznikla řidší poleva. Touto polevou následně vločky polijte.

Kombinace slaných vloček se sladkou polevou vás dostane.

3. Zalijte vločky kefírem

Zkuste do vloček také přidat kefír.

Nejen, že podpoříte svůj střevní mikrobiom, ale také skvěle dochutíte vločky.

4. Nechte vločky přes noc v lednici

Dalším tipem je nechání vloček v lednici.

Tento tip využijete především v létě, kdy nemáte chuť na teplou snídani nebo svačinu. Doporučujeme nechat v lednici vločky také s polevou z proteinu, kdy vločky nasáknou sladkou chuť.

5. Přidejte vajíčko

Pokud chcete mít kaši více krémovou, zkuste přidat do kaše vajíčko.

Jak na to? Stačí nechat vločky povařit v malém hrnci a následně přidat vajíčko. Nezapomeňte stále míchat, ať se vajíčko rozmíchá mezi vločky. Díky vejci nejen, že získáte krémovější chuť, ale také dodáte kaši více bílkovin a trochu zdravých tuků.

čím mohu dále kaši zlepšit?

Na e-shopu nabízíme spoustu produktů, které vylepší vaši kaši.

Ale pozor! To, že je arašídové máslo považované za zdravé, neznamená, že nemá kalorie. To samé platí o čokoládách bez cukru, oříškách a dalších oblíbených potravinách, které můžeme považovat za zdravé, můžeme je zařadit do jídelníčku, ale musíme počítat s tím, že obsahují kalorie (a ne málo), a proto mít pod kontrolou jejich příjem.

1_2

Do kaše můžete přidat nejen protein pro dodání bílkovin, ale také například zmiňované arašídové máslo, které kaši dodá zdravé tuky. Zabrousit můžete také mezi ochucená arašídová či mandlová másla.

2_2

Dalším tipem je přidání lyo ovoce. Za málo kalorií hodně muziky! Kromě lyo ovoce můžete kaši posypat granolou a dodat kaši křupavý element.

3_1

 

Ořechová másla

Lyo ovoce 

Granola