Novinka Efekt lupa
 

ČAJ ZELENÝ JASMÍNOVÝ 250g

Neohodnoceno
 

Klasika mezi zelenými čaji to je jasmínový čaj. Proslulá specialita z Dálného východu má okouzlující nebeskou vůní, která zahání vnitřní neklid. Jasmínový čaj patří do tradiční čínské kultury nejméně tisíc let. Až ho ochutnáte, stane se i vaším favoritem.

Dostupnost Skladem
322 Kč
   
Kód produktu 936
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
 

Složení

Zelený čaj, Květ jasmínu 1%, Aroma přírodní
 

Nálev a chuť čaje

Nálev má žlutou barvu, vůně a chuť je velmi delikátní, nasládlá a specifická. Jasmínové tóny jsou nepřehlédnutelné, takže se skvěle snoubí se svěžestí a slabou trpkostí zeleného čaje. Kapka přírodního aroma pomáhá omamnou vůni déle udržet a zážitek z pití čaje ještě znásobuje.

Sypaný čaj Jasmínový je báječný také pro přípravu ledového čaje. Vlažný čaj můžete nalít do sklenice zaplněné ze 2/3 kostkami ledu. Získáte mimořádně osvěžující nápoj!

Země původu Čína
Chuť Jasmín
Nadm. výška 1200m - 2000m
Region Yunnan
Sběr Poslední sklizeň

 

Intenzita
    
Trpkost
    
Množství teinu
    
Kvalita
    
Opakované zalití
    
 

Příprava

Teplota 70-80 °C Doba přípravy 2-3 minuty Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Zelený čaj zalijte vodou o teplotě 70-80 °C (cca 2 minuty po převaření vody), v poměru 1 čajovou lžičku na 1,5-2dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 2-3 minuty (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Původ čaje

Zelený čaj jsme přivezli z čínského Yunnanu, provincie na jihozápadě Číny, kde se pěstování keřů čajovníků věnují už od 10. století. O unikátní čaje se starají celé rodiny. Moudrost a zkušenosti si předávají z generace
na generaci. Proto patří zelené čaje z Yunnanu k nejvybranějším sortám čínských čajů vůbec.

Jasmín se k zeleným čajům přidává pro nápadnou vůni a chuť, která dokáže neutralizovat aroma některých pokrmů. Proto se jasmínový čaj často podává k těžkým a chuťově výrazným jídlům. Zajímavý je také způsob zpracování jasmínových květů – tradičně se sbírají brzy zrána a po celý den se skladují v chladu.
Večer, než se otevřou a rozvoní, umístí se do jejich blízkosti lístečky sušeného zeleného čaje, aby silné aroma vstřebal. V noci, kdy jsou květy jasmínů už otevřené, se s čajem smíchají a opakovaně prohřívají a přesýpají. Dříve ručně, dnes většinou za pomoci strojů a sušiček.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: