ČERNÝ ČAJ DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL

Neohodnoceno
 

Když jsme se dozvěděli o vynikajících vlastnostech tohoto Darjeelingu, museli jsme ho ochutnat. A protože je skvělý a naprosto unikátní, nakoupili jsme ho dost i pro vás. Když dojde, okamžitě vyrážíme k našemu indickému dodavateli pro čerstvou várku. Silverhill představuje kvalitní třídu prvního jarního sběru s mléčnou oblostí a špetkou povznášející pikantnosti.

436 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 849/250 Množství: 250 g Skladem 436 Kč
   
 

Složení

Černý čaj Darjeeling TGFOP1 Silverhill 100%
 

Nálev a chuť čaje

Čaj mléčné chuti s odstínem pikantnosti se bude líbit hledačům speciálních chutí. Čistý Darjeeling dává tmavý a silný nálev, v aroma nacházíme příjemné přirozené tóny černých čajů. Lehce svíravý závěr dělá ze Silverhillu skutečný labužnický zážitek.

Země původu Indie
Chuť Pikantní, Krém
Nadm. výška 1830m
Region Darjeeling
Sběr Poslední sklizeň

 

Intenzita
    
 
Trpkost
    
 
Množství teinu
    
 
Kvalita
    
 
Opakované zalití
    
 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

Původ čaje

Ne nadarmo se Darjeelingu přezdívá „indický champagne“. Tamní černé čaje jsou od ostatních tak odlišitelné, že je rozpozná každý trochu zkušenější čajomilec. Čajovníkové keře se pěstují na úpatí Himálaje, v podmínkách, které jim ideálně vyhovují. O rostlinky Camellia sinensis, druh Assamica, pečují většinou malé rodinné farmy, na kterých se tajemství originálního černého čaje předává z generace na generaci.

Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" je sklízen v druhém březnovém týdnu. Jeho lístky jsou tak plné cenných látek a mimořádně jemné chuti. Škubání a přeprava jsou výhradně v rukou místních žen. Hbitými prsty uštipují nejmladší výhonky a ukládají do košů, které nosí na zádech. Po transportu na zpracovatelskou farmu jsou lístečky v tenké vrstvě rozloženy. Když přirozenou cestou zavadnou, započne fermentační proces. Při něm dojde k oxidaci enzymů, chuť a síla čaje se zintenzivní. Také následující krok výrazně ovlivňuje výsledek. Sušení horkým vzduchem může všechno pokazit. Hlavní manažer plantáže proto dohlíží na teplotu v sušárně a sleduje, jak se ze zelených lístků stávají téměř černé.

Velká písmena v názvu čaje Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" napovídají, že tento černý čaj vyniká velkým množstvím tipsů, má jemnou aromatickou chuť a řadí se k vysoce ceněným sortám.

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: