ČERNÝ ČAJ CEYLON ORANGE PEKOE

Neohodnoceno
 

Dvěma slovy: čistý a svěží. Ceylon Orange Pekoe je esencí toho nejlepšího, co od černého čaje můžeme čekat. Velice jemný, vysoce kvalitní a mimořádně povzbuzující. Klasika z provincie, kde se čaj pěstuje už od roku 1870, nezklame. Lehce pikantní čaj zahřeje zkřehlé prsty a dodá energii po túře zasněženou krajinou. Sáhněte po něm ale i v parném letním odpoledni ve městě – přinese vám dobrou náladu a chuť do další práce.

220 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 846/250 Množství: 250 g Skladem 220 Kč
   
 

Složení

Černý čaj Ceylon Orange Pekoe 100%
 

Více o čaji

Odborníci o Ceylon Orange Pekoe říkají, že je hladký a osvěžující. Z našich zkušeností plyne, že kromě těchto skvostných vlastností ho zákazníci milují i pro jeho povzbuzující účinky. Mnozí berou přípravu tohoto tradičního čaje jako několik minut relaxace. Vaření vody, nabírání dlouhých černých lístků, zalití a sledování, jak se nálev zbarvuje do jiskrného jantarového tónu – to všechno patří k malým každodenním radostem příznivců kvalitního čaje. Ať už ho doladí mlékem, nebo po vychlazení ozdobí plátkem citronu - Ceylon Orange Pekoe bude vždycky patřit do top ten černých čajů.

Země původu Cejlon
Chuť Citrusová
Nadm. výška 1067m - 1524m
Region Dimbula
Sběr Poslední sklizeň

 

Intenzita
    
 
Trpkost
    
 
Množství teinu
    
 
Kvalita
    
 
Opakované zalití
    
 
 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl
 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Původ čaje

Tento čaj roste na úbočích vysokých pohoří Srí Lanky (Cejlon). Pro jeho chuť je určující nadmořská výška, jihozápadní monzunové deště a poměrně chladné počasí v období od ledna do března. Oblast Dimbula, odkud Ceylon Orange Pekoe pochází, patří k historicky prvním čajovým lokalitám na Cejlonu.

Sklizeň čaje

Lidé, kteří čajové lístky sklízí, tak mají se sběrem a výrobou čaje několikagenerační zkušenosti. Čaj třídy Pekoe se skládá pouze z listových pupenů, které se trhají bez pomocí nehtů nebo jakýchkoliv ostrých nástrojů, jen bříšky prstů. Tak, aby se zamezilo mechanickému poškození lístečků. Čaj sklízejí většinou pouze ženy, denně jsou schopné natrhat 15-20 kg čerstvých čajových lístků. Ty jsou velmi rychle převezeny k třídění a sušení. Dále se válcují, kroutí a ponechají procesu kvašení v teple a vlhku. Ze zelených lístků se tak stávají černé, již fermentované.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: