Popis
Pokud milujete kořeněná, výrazná jídla, ale přesto se chcete stravovat zdravě, vyváženě a s důrazem na kvalitní potraviny bohaté na bílkoviny, komplexní sacharidy a tuky, zkuste tento recept.
Ingredience
Marináda na maso
- kuřecí prsa (500g)
- jogurt (150g)
- zázvor
- stroužek česneku
- lžička římského kmínu
- Tikka masala - Živina
Omáčka
- olivový olej
- cibule
- rajčata
- zázvor
- česnek
- římský kmín
- kardamom
- Tikka masala od Živiny
- sůl
- jogurt
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte jogurt, nastrouhaný zázvor (lze využít také koření zázvoru), prolisovaný česnek, lžičku římského kmínu a Tikka Masalu od Živiny. Doporučujeme nechat maso marinovat alespoň pár hodin, nejlépe přes noc.
- Na omáčku si na troše oleje připravte nakrájenou cibuli, poté k ní přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kardamom koření a opět pastu od Živiny.
- Nechte společně chvíli povařit a následně přidejte rajčata. Mohou být také krájená z plechovky.
- Vše chvíli vařte, podlijte vodou nebo vývarem v případě potřeby a místo tradiční smetany přidejte jogurt pro zjemnění. Dosolte a přidat můžete také chilli papričky.
- Maso naložené v marinádě pečte v troubě předehřáté na 250 °C . Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou, která z masa vytekla, a nechte společně ještě dvě minutky provařit.
- Hotové jídlo ozdobte koriandrem a podávejte s jasmínovou rýží.
Sada obsahuje:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář