Tikka masala

Neohodnoceno
 

Kuřecí tikka masala je populární kuřecí pokrm vycházející z indické kuchyně. Jedná se o kousky marinovaného kuřete (kuřecí tikla, pokrm původem z Pandžábu) podávané s oranžově zbarvenou karí omáčkou (masala = kořeněná). Jako příloha se obvykle podává rýže.

Dostupnost Skladem
469 Kč
   
Kód produktu 1457
Kategorie ZDRAVÝ oběd
 

Pokud milujete kořeněná, výrazná jídla, ale přesto se chcete stravovat zdravě, vyváženě a s důrazem na kvalitní potraviny bohaté na bílkoviny, komplexní sacharidy a tuky, zkuste tento recept. 

Ingredience
Marináda na maso
  • kuřecí prsa (500g)
  • jogurt (150g)
  • zázvor 
  • stroužek česneku
  • lžička římského kmínu 
  • Tikka masala - Živina 
Omáčka
  • olivový olej
  • cibule 
  • rajčata
  • zázvor
  • česnek
  • římský kmín
  • kardamom
  • Tikka masala od Živiny
  • sůl
  • jogurt

 

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na malé kousky. V misce smíchejte jogurt, nastrouhaný zázvor (lze využít také koření zázvoru), prolisovaný česnek, lžičku římského kmínu a Tikka Masalu od Živiny. Doporučujeme nechat maso marinovat alespoň pár hodin, nejlépe přes noc.
  2. Na omáčku si na troše oleje připravte nakrájenou cibuli, poté k ní přidejte zázvor, česnek, mletý římský kmín, kardamom koření a opět pastu od Živiny.
  3. Nechte společně chvíli povařit a následně přidejte rajčata. Mohou být také krájená z plechovky.
  4. Vše chvíli vařte, podlijte vodou nebo vývarem v případě potřeby a místo tradiční smetany přidejte jogurt pro zjemnění. Dosolte a přidat můžete také chilli papričky.
  5. Maso naložené v marinádě pečte v troubě předehřáté na 250 °C . Hotové maso přidejte do omáčky i se šťávou, která z masa vytekla, a nechte společně ještě dvě minutky provařit.
  6. Hotové jídlo ozdobte koriandrem a podávejte s jasmínovou rýží.

 

Sada obsahuje:

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: