Lyofilizované ovoce

Lyofilizované ovoce

lyofilizované maliny

Co si pod pojmem lyofilizované představit?

Jedná se o proceso sušení, který zachovává přírodní chuť, vůni, barvu a většinu živin. Přináší několik výhod oproti jiným metodám sušení:

  1. Uchování živin: Lyofilizace zachovává většinu živin obsažených v ovoci, včetně vitamínů, minerálů a vlákniny. Díky tomu si můžete vychutnat výživné ovoce po celý rok, i když není sezóna.

  2. Lehká váha: Lyofilizace odstraní většinu vody z ovoce, což způsobí, že se zmenší a váží mnohem méně než čerstvé ovoce.

  3. Dlouhá trvanlivost: Díky nízké vlhkosti a absenci mikroorganismů má lyofilizované ovoce mnohem delší trvanlivost než čerstvé ovoce nebo ovoce sušené jinými metodami. Může být skladováno po dlouhou dobu bez potřeby chlazení nebo dalších konzervantů.

  4. Snadná konzumace a skvělá chuť: Lyofilizované ovoce je lehké, nevyžaduje chlazení a snadno se přenáší, což z něj činí skvělou volbu jako zdravá a chutná svačina na cestách, do školy nebo do kanceláře. Také vás mile potěší svou bohatou chutí.

  5. Bez přidaných sladidel: Lyofilizace nevyžaduje použití přidaných sladidel nebo chemikálií, aby se zachovala chuť ovoce. Je to zdravá alternativa k sušenému ovoci s přidaným cukrem.

  6. Nízká tepelná degradace: Lyofilizace probíhá za nízkých teplot, což minimalizuje tepelnou degradaci živin v ovoce ve srovnání s jinými metodami sušení, jako je sušení na slunci nebo sušení v peci.

Kalorické hodnoty lyofilizovaného ovoce:

Údaje na 100 g

lyofilizované maliny  Maliny - 214 kcal

lyofilizované jahody Jahody - 289 kcal

thumb_2000x1600__banan-lyofilizovany-45-g Banán - 330 kcal

thumb_2000x1600__broskve-lyofilizovane-35-g Broskve - 323 kcal

thumb_2000x1600__mango-lyofilizovane-30-g Mango - 393 kcal

thumb_2000x1600__visne-lyofilizovane-35-g Višně - 289 kcal

Tady poteče krev (3)