Popis
Proč pít Kombuchu?
Kombucha přináší řadu zdravotních benefitů, především posiluje imunitní systém a podporuje zdraví mikroflóry, která napomáhá při léčbě obezity a poruch metabolismu. Tento přírodní fermentovaný nápoj je vyráběn bez chemie a pasterizace, takže si zachovává všechny své přirozené, léčivé účinky.
Kombucha je plná prospěšných mikroorganismů, včetně kmenů jako gluconacetobacter, bacillus coagulans a lactobacilů, které jsou známé svým pozitivním vlivem na trávení a celkové zdraví. Kromě bakterií obsahuje také zdraví prospěšné kvasinky, zejména saccharomyces. Tyto mikroorganismy spolu s enzymy a vitamíny B (B3, B6, B12) vznikají během čtyřtýdenního procesu fermentace, díky čemuž kombucha přirozeně obsahuje probiotika a má jemně perlivou chuť čaje a bylin, bez nepříjemné octové pachuti.
Další výhody Kombuchy:
- Přirozený obsah probiotik
- Bez přidaných sladidel a konzervantů
- Vyrobeno v Česku *Cukr je používán pouze jako výživa pro bakterie během fermentace, ne jako přidané sladidlo.
SLOŽENÍ: Nálev ze zeleného čaje a bazalky posvátné 96 % (pitná voda, zelený čaj, bazalka posvátná) cukr, kvasinkové kultury, bakterie mléčného kvašení. Přirozeně obsahuje oxid uhličitý a alkohol (0,5 – 1,2%).
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu a temnu při teplotě 2–7 °C. Kombucha obsahuje živé kultury, které mohou při vyšších teplotách způsobit natlakování obalu. Případná sedimentace je přirozená a není na závadu. Po otevření ihned spotřebujte. Není určeno pro děti do 3 let.
TRVANLIVOST: 2 měsíce
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 50 Kj / 12 Kcal
Tuky< 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny< 0,01 g
Sacharidy2,9 g
z toho cukry2,7 g
Bílkoviny< 0,1 g
Sůl< 0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.