Popis
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vápníku, zinku, antioxidantů a díky lahodné nasládlé chuti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. V mandlích najdeme více než 50 % tuků. Skládají se především ze zdraví prospěšných mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k nejbohatším na proteiny - najdeme v nich téměř 20 % bílkovin! Obsahují jen asi 18 % sacharidů, proto je vhodné je doplňovat sušeným ovocem.
Mandle se dají využít na nespočet způsobů. Obvykle je všichni rádi mlsáme jen tak samotné nebo v kombinaci s dalšími ořechy a sušeným nebo čerstvým ovocem. Mají ale obrovské využití v teplé i studené kuchyni. Často se používají při pečení cukroví a obzvláště dobře chutnají v závinech. Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody
- Složení: Jádra mandlí loupaná 100%
- Výrobek může obsahovat stopy arašídů, jiných skořápkových plodů, oxidu siřičitého nebo sezamu.
- Země původu: USA, Španělsko
- Skladování: Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu (během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu).
Nutriční hodnoty / 100 g | |
---|---|
Energetická hodnota: | 2671 kJ / 638 kcal |
Tuky: | 52 g |
z toho nasycených: | 4 g |
Sacharidy: | 19,2 g |
z toho cukry: | 4,8 g |
Bílkoviny: | 18,3 g |
Sůl: | 0,02 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.