Recept: Ovesné lívance s lyo fíky, proteinem a bez cukru!
Ovesné lívance jsou skvělou volbou na snídani nebo svačinu. Jsou plné vlákniny, bílkovin a zdravých sacharidů, které vám dodají energii na celý den. Připravte si je snadno doma podle našeho receptu.
Ingredience (na 2 porce):
- 80 g jemných ovesných vloček
- 50 g cottage sýra
- 65 ml mléka (dle preference)
- 1 vejce (velikost M)
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ banánu (zralého)
- Špetka mleté skořice
- Olej ve spreji (na smažení)
Na podávání:
- Bílý jogurt (ideálně s nižším obsahem tuku)
- Čerstvé ovoce dle chuti (např. jahody, borůvky, banán)
- Vlašské ořechy nebo jiné ořechy
Postup přípravy:
-
Příprava těsta:
Rozmixujte ovesné vločky na jemnou mouku. Přidejte cottage sýr, mléko, vejce, jedlou sodu, polovinu banánu a skořici. Vše důkladně rozmixujte do hladkého těsta. -
Smažení lívanců:
Rozpalte pánev a jemně ji postříkejte olejem ve spreji. Na rozehřátou pánev lijte malé množství těsta, aby vznikly lívance o průměru cca 8–10 cm. Smažte z každé strany 2–3 minuty, dokud nezezlátnou. -
Servírování:
Lívance podávejte s bílým jogurtem, čerstvým ovocem a posypte vlašskými ořechy. Můžete také přidat lyofilizované ovoce na křupnutí - například lyofylizované fíky. Lyofilizované ovoce
Nutriční hodnoty na jednu porci (polovina dávky):
- Kalorie: 240 kcal
- Bílkoviny: 12 g
- Sacharidy: 30 g
- Tuky: 6 g
Proč objednat z našeho e-shopu?
Přečtěte si Náš příběh.