Novinka Efekt lupa
 

ČERNÝ ČAJ EARL GREY NEBESKÝ KVĚT

Neohodnoceno
 

Jak to asi vypadá, když obloha rozkvete? Zatají se dech, všechno ztichne a každý zvedne hlavu, aby tu nádheru nepropásl. Podobné pocity v nás vyvolává klasický Earl Grey doplněný chrpovými lístky. Na pohled překrásný, po ochutnání uchvacující. Poskytuje silný zážitek všem, kdo jsou otevřeni novým zkušenostem. Zakloňte se – nevidíte náhodou Nebeský květ?

139 Kč
Kategorie Káva, čaje, bylinné směsi
Zvolte variantu
Kód produktu 1466/100 Množství: 100 g Skladem 139 Kč
   
 

Složení

Černý čaj 95%, Bergamot, Chrpa polní

Nálev a chuť čaje

Pro černý čaj Earl Grey je typický krásný měděný nálev a výrazné aroma a chuť bergamotu. Čaj působí mimořádně osvěžujícím dojmem, je silný a svíravý. To mu dodává žádanou svěžest.
Tento čaj se báječně hodí také k přípravě ice tea. Nebo ho dochuťte mlékem, cukrem, medem, citronem. Podle libosti.

Země původu Cejlon
Chuť Bergamot
Nadm. výška 600 - 900m
Region Ruhuna
Sběr Poslední sklizeň

 

Intenzita
    
 
Trpkost
    
 
Množství teinu
    
 
Kvalita
    
 
Opakované zalití
    
 

Původ čaje

Cejlon (od roku 1972 Srí Lanka) je produkcí černého čaje proslavený. Většina se vyváží do Evropy a Asie jako surovina pro výrobu klasických porcovaných čajů - zejména English Breakfast a Earl Grey. Čajové plantáže zabírají asi 190 tisíc hektarů tamní půdy a jsou rozloženy v nejrůznějších nadmořských výškách. Sklizeň probíhá třikrát ročně. Ženy a dívky na ni vyrážejí brzy ráno vybaveny velkými koši. Čajové lístečky jsou ve většině případů uštipovány dvěma prsty. Během 24 hodin se z nich stane jeden z nejkvalitnějších čajů světa. Když dorazí do továrny, rozprostřou se na velké rošty a nechávají přirozeně oxidovat. Získají tak jemně zlatohnědou barvu. Pak následuje rolování, lámání, sušení a drcení. Pro celý proces výroby je velmi zásadní dohlížet na teplotu, vlhkost a jeho délku. Jakákoli odchylka může znamenat zničení úrody, což je pro farmu obrovská ztráta. Výsledný jemný čaj se balí do 25kilogramových pytlů a odváží na trh nebo burzu.

Earl Grey obsahuje charakteristickou bergamotovou silici. Jde o výtažek z plodů ovoce podobného citronu a mandarince. Výbornou recepturu na kombinaci černého čaje a bergamotu přivezl z Číny v polovině 19. století britský předseda vlády Grey. Stala se velmi rychle populární a dnes čaj s názvem Earl Grey produkují velké korporace.

Aroma, které jsme k cejlonskému čaji přidali, je čistě přírodní. Nemusíte se obávat syntetických lihových derivátů, které způsobují pálení žáhy a překyselení organismu.

 

Příprava

Teplota 100 °C Doba přípravy 3-5 minut Množství 1 čajová lžička na 1,5-2 dl

 

Návod na přípravu

  1. Černý čaj zalijte vroucí vodou (100 °C), v poměru 1 čajová lžička na 1,5-2 dl.
  2. Pro přípravu čaje v konvici přidejte 1 lžičku navíc.
  3. Doba vyluhování 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

 

Nutriční hodnoty / 100ml nálevu čaje
Energetická hodnota: 2 kJ / 0.4 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasycených: 0 g
Sacharidy: <0,5 g
z toho cukry: <0,5 g
Bílkoviny: 0 g
Sůl: 0 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: