Popis
Lahodná příchuť a perfektní složení Vás odpálí do vesmíru!LAUF PROTEIN!
Lauf protein je složen z 50% z nativního koncentrátu a z 50% z nativního izolátu. V koncentrátu se nacházejí imunoglobuliny, laktoferin a další látky prospěšné pro náš organismus. Zatímco izolát zajišťuje vysoký obsah bílkovin. Spojením vznikl pro tělo velmi dobře využitelný protein, který je vhodný pro podporu zdraví a doplnění bílkovinz toho nejkvalitnějšího zdroje! Svou kvalitou, stravitelností a čistotou nemá konkurenci.
Nativní protein z mléka od volně se pasoucích krav
Nedenaturovaný nativní syrovátkový protein je získáván za studena přímo z čerstvého kravského mléka od volně pasoucích se krav krmených trávou, kterépochází z kontrolovaného evropského chovu. Oproti běžným proteinům prochází mléko pouze jednou šetrnou pasterizací (běžně se pasterizuje 2x). Proces mikrofiltrace probíhá při velmi nízké teplotě (do 10°C), při které si protein zachovává imunoglobuliny a enzymy. Je lépe stravitelný, dobře se vstřebává a hlavně má lepší využitelnost obsažených bílkovin. Díky šetrné a přímé metodě zpracování z čerstvého mléka nejsou porušeny vazby mezi aminokyselinami a celkově se v proteinu nachází vyšší koncentrace aminokyselin zejména proanabolického leucinu.
Rozdíl mezi nativním syrovátkovým proteinem a běžným “sýrovým” syrovátkovým proteinem
Nativní syrovátkový protein se vyrábí za studena přímo z čerstvého mléka od krav pasoucích se na pastvinách a krmených trávou. Zatímco “sýrový” syrovátkový protein se vyrábí ze sýru, přesněji řečeno z vedlejšího produktu vzniklého při výrobě sýru, syrovátky. Běžný syrovátkový protein je tedy oproti nativnímu proteinu více zpracovanou potravinou a při procesu výroby dochází k degradaci aminokyselin i prospěšných látek, neboť se nejdřív musí mléko pasterizovat zahřátím, poté se za vyšších teplot vyrábí sýr a v poslední fázi výroby ještě dochází k zahřívání syrovátky získané ze sýru, aby byl vyroben syrovátkový protein. Zatímco u nativního proteinu dochází pouze k jedné pasterizaci na začátku při výrobě mléka a poté se filtrací přímo z mléka šetrně za nízkých teplotzískává nativní syrovátkový protein bez degradace křehkých vazeb mezi aminokyselinami. Výsledným produktem je pak protein mimořádně kvalitní, čistý a pro tělo velmi dobře vstřebatelný i stravitelný. Nativní protein se vyznačuje vyšší koncentrací aminokyselin (7 g BCAA na dávku) a tělu prospěšných látek (laktoferin, imunoglobulin). Nativní protein je kaviárem mezi proteiny. Studie ukazují, že nativní syrovátkový protein zvyšuje koncentraci aminokyselin v krvi více než běžný syrovátkový protein nebo mléko, což by mohlo zjednodušeně řečeno prodloužit čas pro budování svalů v těle.
Nejkvalitnější druh proteinu na trhu
Narozdíl od běžné syrovátky je nativní protein získáván přímo z mléka za studena, čímž se násobí jeho stravitelnost a využitelnost bílkovin. Slovo “nativní” se pojí k procesu, při kterém se oddělí syrovátka a mléko, aniž by předtím docházelo k oddělení za účelem výroby jiných mléčných výrobků jako to je u běžných proteinů. Způsob šetrného zpracování se projevuje také na aminokyselinovém spektru, kdy nativní syrovátkový protein obsahuje až o 16% více proanabolického leucinu a skoro o 40% více cystinu. V každé odměrce najdete 26 g bílkovin. Nativní protein obsahuje přirozeně velmi pestré spektrum aminokyselin. Každá aminokyselina má v těle svou specifickou funkci, jedna bez druhé, však fungují jen na půl plynu, dohromady jsou proto daleko silnější!
Proč volit LAUF protein z nativní syrovátky?
- Získán šetrně z čerstvého mléka od volně se pasoucích krav krmených trávou.
- Vyšší koncentrace aminokyselin (7 g BCAA na dávku).
- Nejvyšší možná kvalita, čistota, stravitelnost abiodostupnost.
- Aminokyseliny v neporušených vazbách pro lepší využitelnost v těle.
- Vyšší koncentrace leucinu pro budování svalů.
- Zachování imunoglobulinu a laktoferinu.
- Syrovátka ve své přirozené přírodní podobě jako v mléku.
- 26 g bílkovin na dávku.
- Slazeno přírodním sladidlem stévií, která neškodí mikrobiomu.
Vynikající chuť bez cukrů nebo umělých sladidel
Příjemnou nasládlou chuť proteinu propůjčily lístky stévie. Bylinka, která je až 300 krát sladší než cukr, neobsahuje žádné kalorie, a navíc nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Především, oproti umělým sladidlům, nemá špatný vliv na střevní mikrobiom. Pro krémovější konzistenci jsme použili semena guarových plodů. Ty obsahují podíl vlákniny, která prospívá zdraví střev a udrží pocit nasycení.
Pořádná porce kvalitních bílkovin
Rozmíchejte 1 odměrku (35 g) s 200 ml vody nebo mléka. Protein můžete také přidat do snídaňové kaše nebo smoothie. S ohledem na denní příjem bílkovin, užívejte 1-3 dávky denně. Jelikož přecházíme na nové odměrky, v proteinech můžete narazit na dvě různé. U malé, 70 ml odměrky, doporučujeme dávkovat vrchovatou odměrku. U velkých, 100 ml odměrek (lopatka), doporučujeme rozmíchat 1 zarovnanou odměrku.
Výživové údaje a složení - LAUF Protein - Schwarzwaldský dort
Výživové údaje na 100 g: Energetická hodnota: 1443 kJ / 345 kcal, tuky: 0,19 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,02 g, sacharidy: 12,94 g, z toho cukry: 7,84 g, vláknina: 1,70 g, bílkoviny: 73,42 g, sůl: 0,53 g. Výživové údaje na dávku (35 g): Energetická hodnota: 505 kJ / 121 kcal, tuky: 0,07 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,01 g, sacharidy: 4,53 g, z toho cukry: 2,75 g, vláknina: 0,60 g, bílkoviny: 25,70 g, sůl: 0,18 g.
Složení: (45 %) nativní syrovátkový proteinový koncentrát, (45 %) nativní syrovátkový proteinový izolát, zahušťovadlo: guma guar, emulgátor: slunečnicový lecitin, sladidlo: steviol-glykosidy, přírodní aroma s příchutí Schwarzwaldského dortu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.